Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 10 óra
Alapanyagok:
A tésztához:
A töltelékekhez:
A tészta alapanyagait összegyúrom, elcsomagolom egy folpackba, és egy éjszakát pihentetem. Másnap ötfelé osztom, minden darabot 2 milliméteresre nyújtok. Az elsőt a sütőpapírral kibélelt formába simítom. A diós töltelékhez a diót elkeverem a cukor felével, annyi bort öntök hozzá, hogy krémes legyen, 5 percig összeforralom, belekeverem a csokoládét. Ezt simítom az első réteg tésztára. Befedem a következő tésztaréteggel. A mákos töltelékhez a mákot elkeverem a cukor másik felével, beleszórom a mazsolát, a reszelt narancshéjat, annyi bort öntök hozzá, hogy krémes legyen, 5 percig összeforralom, majd elkeverem a baracklekvárral. Ezt simítom a második réteg tésztára. A harmadik rétegre a szegfűszeggel és fahéjjal ízesített borban 5 percig forralt és leszűrt alma jön. A következő réteg tészta, erre kenem a szilvalekvárt, majd befedem az utolsó lappal, megkenem a tojássárgájával, villával megszurkálom. 150 fokos sütőben 2,5 órát sütöm. Munkás, munkás, de megéri.