Hajdinás mandulatorta
![hajdinásmandulatorta](https://cdn.origo.hu/2023/12/gnoUkpQ7WhBbtgv8xvP9mMmtJp7jCirNOB-Qbq9bM2o/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4ZjJmZTg4YWE0ZjQ5NzdhOWNhMTExYjBlZTkwMDQy.webp)
A vajat tizenöt deka cukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az elkészült tésztát tortakarikába öntve, 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a tortakarikából, félbevágjuk, megtöltjük vörösáfonya-lekvárral, a tetejét porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk, persze ez elhagyható. Egyszerű, ám rokonszenves sütemény.