Karamellás sajttorta
![0921karamellsajttorta](https://cdn.origo.hu/2023/12/d9_1yHgZMVK_LRCeMkorVRnrMFnkARRsEtg0Klgn41Y/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgxN2VmMWZlNDg0ZjQ4ZGI5ZGNhZGI5ODBmZTlhYzI5.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 4 óra
Alapanyag:
Az alap:
A kekszet finomra darálom, elkeverem a cukorral és a vajjal, majd piteformába nyomkodom egyenletesen. 175 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
A krém:
A krémsajtot a citromlével habosítom, hozzáadom a tejszínt, és addig keverem, amíg kemény, tömör habot kapok. Ezután belekeverem a cukrot és a citromhéjat. Amikor kész, belesimítom a kekszes alapba, és 3-4 órán át hagyom hűlni.
A karamell:
A cukrot a mézzel/sziruppal és a vízzel karamellizálom, amikor kész, leveszem a tűzről, és egyből beleöntöm a tejszínt és a vajat. Alaposan elkeverem, hozzáadom a tengeri sót. Amikor kész, fóliával lefedem, kihűtöm, és végül a kész tortára öntöm.