Konfitált vízibivalypofa
![marhapofakonfit](https://cdn.origo.hu/2023/12/Hc6QYTes5z9ai3xayCKxfjcdwg1Vys0nfNp9LLrw5gA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc1YzllMTU4NTE5ZTRjMTk4M2MxOTkxOTlkZTgyMmMy.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 4 óra
Alapanyagok:
A vízibivaly pofát felteszem annyi zsírban, ami ellepi, és gyöngyözve puhára főzöm -konfitálom- hogy elkészüljön. Ha kész, kiveszem a zsírból, hagyom kihűlni. A zsírt behűtöm, ha megdermedt, az alatta összegyűlő pecsenyeléről leszedem a zsírréteget. A pecsenyelevet utána felmelegítem, kakukkfűvel, fokhagymával, kis borssal ízesítem, vörösborral beforralom. A marhapofát tálalás előtt ezzel fényezem. Almárium bisztró receptje.