A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Musakhan

musakhan
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke
  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 5 nagyobb fej hagyma apróra vágva
  • 1 csésze szömörcevirágpor (szumák)
  • 1/2 adag pizzatészta
  • só és frissen őrölt bors

A csirkét felbontom, kicsontozom és feldarabolom, sózom, borsozom. Egy nagy serpenyőben negyed csésze olívaolajon megpirítom a csirkedarabokat.

Kiveszem a csirkét a serpenyőből, és a maradék olajon közepes lángon aranybarnára pirítom a hagymát. Hozzáadom a szumákot, és további két percig pirítom.

A pizzatészta felét egy kiolajozott tepsibe nyújtom - lehet kör alakú is - a hagyma felét ráhalmozom, elegyengetem, majd ráteszem a csirkedarabokat és a maradék hagymát. Lefedem a pizzatészta másik felével, és 180 fokos előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütöm. Ha a felső pizzatészta túl hamar feketedne, lefedem alufóliával.

Kiveszem a sütőből, pihentetem tíz percig, majd leszedem a felső tésztát, és úgy tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!