Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:
A csirkét felbontom, kicsontozom és feldarabolom, sózom, borsozom. Egy nagy serpenyőben negyed csésze olívaolajon megpirítom a csirkedarabokat.
Kiveszem a csirkét a serpenyőből, és a maradék olajon közepes lángon aranybarnára pirítom a hagymát. Hozzáadom a szumákot, és további két percig pirítom.
A pizzatészta felét egy kiolajozott tepsibe nyújtom - lehet kör alakú is - a hagyma felét ráhalmozom, elegyengetem, majd ráteszem a csirkedarabokat és a maradék hagymát. Lefedem a pizzatészta másik felével, és 180 fokos előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütöm. Ha a felső pizzatészta túl hamar feketedne, lefedem alufóliával.
Kiveszem a sütőből, pihentetem tíz percig, majd leszedem a felső tésztát, és úgy tálalom.