Otellólekvár
![szololekvar](https://cdn.origo.hu/2023/12/Pqm5YrmTtWX_iZt0c6kfY1x34gRfOMM9uMS3pEY3kFE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2N2Q3OTQ0ZTRiZjQ2ZDRhZjcwYmNlM2YwNTRkMDg0.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
A leszárazott szőlőt 1 dl vízzel felrakom forrni. Fél órával később leveszem, egy fémszitán átpréselem, hogy a magok és a héj fennmaradjanak. (Ki is lehet magozni, akkor a héja benne maradhat.) A pépet összeöntöm a cukorral, és addig forralom, amíg sűrű, krémes lesz, ekkor sterilizált üvegekbe töltöm, és fejjel lefelé fordítva, dunsztban hagyom kihűlni. Izgalmas, kimondottan megfizethető lekvár.