Paszternákos gyümölcskenyér
![paszternak](https://cdn.origo.hu/2023/12/e-bA1StK9R2ffbHoYPR8O_ewxXxtSBBDejlyxk6IYPM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3NGExNjE0MzY0NzQzYmZiNTE4ZWM5MDVkMDQwMTQx.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 1 óra
Alapanyag:
Máz:
180 fokra előmelegítem a sütőt, egy nagyobb gyümölcskenyér formát kivajazok-lisztezek. Az aszalt gyümölcsöket a mézzel és narancslével egy serpenyőben pár percig forralom. A tojást kihabosítom az olajjal és a cukorral, hozzáadom a szárazanyagokat, a paszternákot, végül a gyümölcsöket. Az előkészített formába öntöm és kb. 50 percig sütöm.
A mázhoz alaposan összekeverem a hozzávalókat és a még meleg gyümölcskenyérre kenem, így hűtöm ki teljesen.