Alapanyagok:
A kenyeret szeletelem, hámozom, megpirítom. Többnyire a sütőben, de ez nem szentírás, olyan is van, aki serpenyőben, olajon pirít. Nem vagyunk egyformák. A kész pirítósokra teszek egy szelet sonkát, alapértelmezés szerint prosciutto crudót, bár a recept a rendesen elkészített magyar pácolt-füstölt sonkával is működik. Más kérdés, hogy olyat nehezebb találni, mint pármait. Félbe vagdosom az előzőleg elkészített karamellizált fügéket, darabokra tördelem a kecskesajtot, majd mindezt - szándékaim szerint legalábbis - attraktívan rendezem el a pirítósokon. Szemet gyönyörködtető eredményt nem mindig sikerül elérnem, de az ember próbálkozik. Ennél fontosabb, hogy a kecskesajt markánsan sós legyen, hiszen ennek az egésznek az édes és a sós ízek kontrasztja adja a velejét.