Tramezzini
![tramezzini](https://cdn.origo.hu/2023/12/VNn5usUfOUYkWNukU51bvViWumDLvo18KDMTBi5ImFs/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwZDUxZGU4MWIxNDQzMmJhMWM3YTBiNzYwNjA1MGIx.webp)
A kenyérhez:
Az élesztőt elmorzsolom a meglangyosított tejben, hozzákeverek néhány kanálnyit a lisztből és két órára félreteszem, langyos helyre. Hozzáadom a maradék lisztet és a sót, majd addig dagasztom, míg a kezemről le nem válik. Ekkor kis adagokban hozzágyúrom a felolvasztott vajat. Kivajazott szögletes formába teszem, majd további egy órán át langyos helyen hagyom, hogy a kétszeresére keljen. Ekkor a 200 fokos, előmelegített sütőbe teszem, a hőfokot visszaveszem 180 fokra és kb. fél óra alatt megsütöm.
Miután kihűlt, szeletekre vágom, két szeletet megkenek, megtöltök, egymásra borítom és levágom mind a négy oldalán a széleit. Keresztben kettévágom, így lesz háromszög alakú.
Változatok: