Édes-savanyú csirkemell
![édes savanyú kínai csirke](https://cdn.origo.hu/2023/12/jr_xklDN7SsOW03tUit-fbCJmKouclgOiA2-QcVl8u0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U4MGM2ZDQ0ZTEwOTQ5YTM4NmRlYWY1MTI3MWRjODEw.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc
Hozzávalók:
A húst vékony csíkokra vágom, wokban olajon átsütöm. Hozzáadom a gyömbért és a fokhagymát reszelve, a csilit apróra, a répát kockára vágva, és átpirítom a hússal. Hozzáadom a paradicsompürét és a felkockázott ananászt, majd az ecetet, szójaszószt és a cukrot. Felöntöm az alaplével, jól elkeverem. A keményítőt csomómentesre keverem egy kis pohár vízben, hozzáadom a szószhoz, pár perc alatt besűrűsödik, főtt rizzsel tálalom. Igen, ezt árulják a magyarított stílusban dolgozó kínai büfék.