Francia csokoládés-mandulás piskóta
![francia csokoládétorta](https://cdn.origo.hu/2023/12/XXW2kMpVIDn9jh55IxtCfMSNRJvPXvRlUV4VhCPtLYg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU4OGMzMGIyM2Y1NTQyOTJhNGRmY2MwMjFhNTNlZmRi.webp)
Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 20 perc
Alapanyagok:
A csokoládét a gőz felett megolvasztom, majd hozzáadom a vajat. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat felverem a cukorral, a fehérjéket a sóval. A csokoládét a sárgákhoz keverem, majd lassan adagolva hozzáadom a liszttel elkevert darált mandulát és a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütöm, míg a teteje megszilárdul, de a közepe még lágy marad. Csokoládémázzal vagy egyszerűen porcukorral megszórva tálalom.