Hogyan szedjük ki az eret az aranyból?

Vágólapra másolva!
A hízott kacsa és libamáj borzalmasan drága, még annál is finomabb, cserébe sajnos van baja is. Az erek, az a baj. megmutatjuk, hogyan kell tőlük megszabadulni.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Nem, nem lehet megúszni, bár sokan gondolják ezt, és nem tisztítják meg a májat aminek az a vége, hogy a drága, krémes étel fogyasztása közben a fogak közé akadó, drótszerű erek mindent tönkretesznek. 10 perc spórolás miatt.

Forrás: Táfelspicc

A májjal hidegen kell dolgozni, mivel szinte csupa zsír, szobahőmérsékleten gyorsan megpuhul. A májat domború felével az asztalra helyezem, kettétöröm. A lebenyeket egyenként is óvatosan megtöröm hosszában, igyekszem nem teljesen kettétörni, hogy a háta, ami a pulton van, ép maradjon.

Forrás: Táfelspicc

A résben általában már látható a bordó ér, ezt ujjacskáimmal felszedem és lassan elkezdem felszedegetni. Szépen követhető, nem nagyon szakad. Végigmegyek a máj hosszán az érrel, igyekszem minél többet felszedni. Ugyanezt megcsinálom a másik lebernyeggel is.

Forrás: Táfelspicc

Ha ügyes voltam, a májat visszanyomkodom eredeti állapotába és visszarakom a hűtőszekrénybe, hogy újra összeálljon.

Ha nem voltam ügyes, az se érdekel, a májból pástétom lesz, mondjuk ilyenek.:

Fűszerpaprikás

Narancsos

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!