Kínai szezámos fánk
![kinaiszezamosfank](https://cdn.origo.hu/2023/12/UelpjmqQinuRH66tdueCA3Tmka07OO6CrBnf37lVpsQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE3ZGJkMTMwYmZkMzRmN2M5YmViNjMxNmVhZjcwZTlh.webp)
Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó másfél óra
Hozzávalók:
A tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval egy nagy tálban sima tésztává dagasztom, hagyom kelni, míg a kétszeresére nő. Amikor kész, nagyobb diónyi darabokra szaggatom. 20 cm-esre sodrom őket, kettőt összecsavarok koszorú vagy bármilyen más formába. Bő forró olajban kisütöm, a végén szezámmaggal szórom meg.