Mantou

kínai gőzkenyér
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra

Hozzávalók:

  • 5 g porélesztő
  • 250 ml víz
  • 500 g liszt
  • 25 g cukor
  • 1 tk olaj

Az élesztőt vízben, egy csipet cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval dagasztom legalább 10 percig. 5 percig hagyom pihenni, majd egy 65x20 centis téglalapot nyújtok belőle. Mint a vajas tészta hajtogatásánál, háromba hajtom, mint egy hivatalos levelet. Újra kinyújtom, most csak 45x 25 centire. Vízzel vékonyan megkenem, majd a hosszabbik felétől nagyon szorosan feltekerem. 8 egyenlő részre vágom, mindegyiket egy darab zsír- vagy sütőpapírra teszem, 20 percig hagyom kelni. Gőzölőben 20 perc alatt elkészülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!