Hozzávalók:
a mártáshoz
Előző nap az aszalt szilvát kimagozom, üvegtálba rakom és leöntöm annyi fekete sörrel, amennyi ellepi.
A liba nyakából, szárnyvégeiből, zúzájából, szívéből és az alaplé további hozzávalóiból alaplét főzök, leszűröm, félreteszem.
Összevagdalom az almát és a leszűrt aszalt szilvát, hozzáadom a kenyérmorzsát és a mazsolát, beleszórok egy csipetnyi frissen őrölt kardamomot, összegyúrom. A libát kívül-belül sózom és borsozom, hasüregéből kiszedem a felesleges testhájat, megtöltöm a madarat az elkészített masszával, a nyílást összetűzöm. Húsrácsra téve százhatvan-százhetven fokon körülbelül három és fél óráig sütöm. Ha kész, húsz percig állni hagyom. A húsrács alatti tepsiben összegyűlt szaftot lezsírozom, hozzáadom a közben elkészült és két-három decinyire beforralt alaplét, a vörösbort és a tejszínt. Sűrűre főzöm, közben adok hozzá egy kevéske finomra vágott friss majoránnát, már ha van. Ha nincs, nem adok. A mártást külön csészében rakom a liba mellé.