Töltött csirke olasz töltelékkel
![toltottcsirkeolasz](https://cdn.origo.hu/2023/12/LmWwvQsDO0umM0XPkPUT_SsX_VEkdGM7XDsbT-PuovU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM3NTk1YjNmOTc5YTQ5MzdhMGRhNWFmYjNiZTkxZmIz.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó két és fél óra
Alapanyagok:
A csirkét megtisztítom, a májat félre teszem. Apróra vágom a petrezselymet, fokhagymát, összekeverem a zsemlemorzsával, parmezánnal, a felvert tojással, a kapribogyóval, szerecsendióval, sóval, borssal, a vaj felével, az apróra vágott májjal és alaposan összegyúrom. Ezzel a keverékkel megtöltöm a csirkét, egy tepsibe teszem a maradék vajjal és olajjal, 180 fokon 1 órát sütöm. 30 perc után hozzáadom a bort.