Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó másfél óra

Hozzávalók:

tészta:

  • 8 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 8 kanál forró víz
  • 1 zacskó sütőpor

krémhez, bevonáshoz:

  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverem, majd hozzáadom a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a lisztből puding állagú krémet főzök, kihűtöm. A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a tejes krémet.

Összeállítom a hólabdákat: a piskótát kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom. Kettőt egybe rakok, megtöltöm a krémmel, az oldalát is bevonom, majd a kókuszreszelékbe forgatom, a tetejére pedig olvasztott csokoládét öntök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!