Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verek. A tojássárgáját elkeverem, óvatosan a habhoz adom, legvégül pedig a lisztet is belekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsire simítom (nagyon vékony lap lesz), vigyázok, hogy a széleire is elég massza jusson, különben feltekerésnél törni fog. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütöm, a tetejét meghintem cukorral, egy gyors mozdulattal felfordítom, leszedem róla a papírt, és hagyom kihűlni.
Miközben sül a piskóta, nekiállok a krémnek: a csokoládét apró darabokra tördelem, majd leöntöm a forrpontig hevített tejszínnel. Hagyom állni pár percet, ezután fakanállal alaposan elkeverem, amíg fényes, sima krémet kapok. A vajat és a cukrot enyhén felhabosítom, végül hozzákeverem a csokoládét.
A kihűlt piskótát a krém 2/3-ad részével megkenem, óvatosan feltekerem. Kívül is bevonom a krémmel, majd villával hullámokat húzok rá.