Fésűkagyló vajjal és konyakkal gratinírozva
![Váncsa karácsony fésűskagyló](https://cdn.origo.hu/2023/12/NHj6Nkw0ur6L-cj3u8b30bUs6mISe4YgRe428wCQ1Cc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJmNjU5MGY4OTRhZTQ5YTJhODRlYTgyZGI1MTg0NTE1.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc
Hozzávalók:
Elegáns és finom étel, a karácsonyesti vacsora ideális előétele. Tíz perc alatt összeállítjuk, további tíz perc alatt megsül.
Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a fokhagymát és a petrezselymet, majd a friss zsemlemorzsát. Szerecsendiót reszelünk, borsot darálunk bele, sózzuk, meglocsoljuk a konyakkal, alaposan összedolgozzuk. Sűrű krémre emlékeztető eredményt kell kapnunk, ha túl sűrű volna, adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi langyos vizet. Elosztjuk a keveréket a kagylókban, kétszázhúsz fokos sütőben öt percig, grill alatt további öt percig sütjük, majd azon forrón tálaljuk