Elkészítési idő: 10 perc
Alapanyagok:
Az osztrigákat a kagylók lapos oldalával felfelé egy nagy fazékba fektetem, annyi vízben, amennyi belepi a fazék alját addig főzöm alacsony hőfokon, amíg az osztrigák kinyílnak (körülbelül két perc). Hagyom kihűlni.
A vajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet összekeverem. Sózom és borsozom a masszát.
Egy tepsi aljára durva szemű sót szórok, az osztrigákat kinyitom és kikaparom az osztrigahúst. Egy-egy héjba teszek egy-egy darab osztrigahúst, majd a héjakat osztrigástól belefektetem a sóba a tepsi aljára, kis főzőlével (amiben az osztrigákat főztem) leöntöm őket és rájuk kanalazok némi fűszervajat. Előmelegített 200 fokos sütőben 1-2 percig sütöm.