Kandírozott narancshéj

kandírozott narancshéj
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 35 perc, bruttó 4 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg narancs (lehetőleg kezeletlen héjú)
  • 50 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • cukor a szóráshoz

A narancs két végét levágom, a héját a gyümölcshúsig, 3-4 centi távolságban hosszában bevágom, így könnyen és szépen le tudom venni. A megmaradt gyümölcshúst félreteszem narancslekvárnak.

A héjat félcentis csíkokra vágom, majd forró vízbe dobom, 10-15 percig főzöm, közben a cukorból és a vízből szirupot főzök. A narancshéjakat a szirupba dobom, és nagyjából 45 perc alatt üvegesre forralom. Kiveszem a szirupból, sütőpapíros tepsire terítem, megszórom cukorral, és 1 napig szárítom. A megmaradt szirupot félreteszem ízesítőnek teába, süteményekbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!