Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó fél óra
Alapanyagok:
A vajat kis lábosban felolvasztom, hozzáadom a többi alapanyagot, majd kevergetés nélkül hagyom, hogy felforrjon. Addig főzöm, míg borostyán színű nem lesz, ez kb. 10 perc. Cukorhőmérővel ez a kb. 150 fok. Közben kipattogatom a kukoricát, mély tálba öntöm, előkészítek egy nagy sütőlapot, kibélelem sütőpapírral. Ha a karamell kész, a kukoricára öntöm, és két nagy fakanállal vagy spatulával iszonyú gyorsan keverni kezdem, addig keverem, míg mindenütt be nem vonja a kukoricát a karamell. A keverés még egyszerűbb egy hőálló gumikesztyűvel. Gyorsan a sütőlapra terítem, az összeragadt szemeket igyekszem szétválasztani, hagyom megdermedni.
Megsózva még jobb, sőt, úgy őrültjó.