Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra
Hozzávalók:
fél csomag réteslap
a megkenéséhez vaj és olaj
a töltelékhez:
A töltelékhez a vajon és az olajon kis láng fölött negyedóráig dinszteljük a finomra vágott mogyoróhagymát, rátesszük a lebőrözött és egészen apró kockára vágott friss lazacot. Összekeverjük, ráöntjük a konyakot, elpárologtatjuk. Beleszórjuk a finomra vágott kaprot, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a szintén apró kockára vagdalt füstölt lazacot, a ricottát, a parmezánt, a kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk. Összegyúrjuk az egyik tojással és a másiknak a sárgájával (a fehérjét átmenetileg félretesszük), majd negyed óráig állni hagyjuk.
Felolvasztjuk a réteslapok megkenegetéséhez szánt vajat, összekeverjük az olajjal. Benedvesített konyharuhára terítünk egy réteslapot, a vaj-olaj keverékkel nagyon spórolósan megkenjük, ráterítjük a másodikat, kenjük, és így tovább a negyedikig. Azt már nem kenjük, hanem elosztjuk rajta a tölteléket. A rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, végeit behajtjuk. Megkenjük a félretett tojásfehérjével, mákkal és szezámaggal megszórjuk, majd szép aranybarnára sütjük. Langyosan, szeletekre vágva tálaljuk, de jó hidegen is.