Pavlova-torta gránátalmával
![gránátalma pavlova torta](https://cdn.origo.hu/2023/12/-vWiBPnpdsHsUaYCGi04NYj53oRNgQNh-wNWFxbLHrE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVkYWIzZTFmMWExODQwMzc5NmVlOGZlYmE1MDBiZWM3.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra 10 perc
Alapanyagok:
A tojásfehérjéket a sóval félig felverem, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot. Egészen kemény habbá verem, majd hozzáadom a lisztet és az ecetet is. Egy sütőlapot kibélelek sütőpapírral, a papírt vékonyan olajozom. Ráhalmozom a habot úgy, hogy egészen magas, toronyszerű legyen. 150 fokos sütőben, kb. 1-1,5 óra alatt megsütöm. Akkor jó, ha kívül egészen száraz. A sütőt egy fakanállal kitámasztom, úgy hagyom kihűlni. Frissen vert tejszínhabbal és a gránátalma magjaival megrakva tálalom.