Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás:Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra

Hozzávalók:

  • 200g mazsola
  • 500 g finomliszt
  • 100g porcukor
  • 1 tk fahéj
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • fél tk őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 30 g élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 70 g vegyes kandírozott vagy aszalt gyümölcs
  • 200 g olvasztott vaj
  • 75 g kandírozott narancshéj
  • 50 g hámozott mandula vagy dió
  • 30 ml rum

A mazsolát rumba áztatom, közben az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejjel és egy csipet cukorral. A lisztet egy tálba szórom, a közepébe csinálok egy mélyedést, ide öntöm a felfutott élesztőt, 10 percig állni hagyom. A gyümölcsöket kivéve belekeverem a többi hozzávalót, alaposan kidagasztom, és hagyom kelni, amíg a kétszeresére nő.

Ezután átgyúrom, belekeverem a gyümölcsöket, és rudat formázok a tésztából. A felénél hosszában lenyomkodom a kezemmel, az egyik részét felhajtom, mintha gerince lenne a tésztának.
250 fokra előmelegített sütőbe teszem, a hőfokot leveszem 180 fokra, és 35-40 perc alatt megsütöm. Még melegen megkenem kevés olvasztott vajjal, és meghintem porcukorral.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!