Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra
Hozzávalók:
A mazsolát rumba áztatom, közben az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos tejjel és egy csipet cukorral. A lisztet egy tálba szórom, a közepébe csinálok egy mélyedést, ide öntöm a felfutott élesztőt, 10 percig állni hagyom. A gyümölcsöket kivéve belekeverem a többi hozzávalót, alaposan kidagasztom, és hagyom kelni, amíg a kétszeresére nő.
Ezután átgyúrom, belekeverem a gyümölcsöket, és rudat formázok a tésztából. A felénél hosszában lenyomkodom a kezemmel, az egyik részét felhajtom, mintha gerince lenne a tésztának.
250 fokra előmelegített sütőbe teszem, a hőfokot leveszem 180 fokra, és 35-40 perc alatt megsütöm. Még melegen megkenem kevés olvasztott vajjal, és meghintem porcukorral.