Elkészítési idő: 25 perc nettó, 120 perc bruttó
Alapanyagok:
A pacalt sós hideg vízben - amennyi ellepi - felteszem a tűzre. Két-három percig forralom, leöntöm a levét, majd a műveletet megismétlem.
A hagymákat 10 dkg vajon magas falú serpenyőben aranybarnára pirítom. Hozzáadom a leszűrt pacalt, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Ráöntöm a fehérbort és az alaplevet. Sózom, borsozom, hozzászórom a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt szerecsendiót.
Másfél órára lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe teszem. Kiveszem a sütőből és hozzáadom a répát, majd újabb fél órára visszateszem a sütőbe.
Ismét kiveszem a sütőből, meghintem frissen vágott korianderrel, a maradék 5 dkg vajat rámorzsolom, megszórom a zsemlemorzsával és a forró sütőben, már fedő nélkül 10 percig pirítom.