Indiai fűszeres pacal
![indiai pacal](https://cdn.origo.hu/2023/12/bR0JX86KQMVhpK_CtWVxLInxQwRuIDt-gRSio35VY4A/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FmZjExMjhkOTczNDQ5NjU5MmU0YzdiZjc0NzkxNzY0.webp)
Elkészítési idő: 25 perc nettó, 150-180 perc bruttó
Alapanyagok:
A pacalt egy edénybe teszem és annyi vizet adok hozzá, amennyi ellepi. Hozzáadom a csiliport, a kurkumát, a gyömbért, a fokhagymát, a borsot, a kardamomokat, majd sózom. Lefedem és közepes lángon 2-2,5 óra alatt puhára főzöm.
Egy serpenyőben olajat forrósítok, beledobom a csiliket, egy percig pirítom, majd hozzáadom a leszűrt pacalt, és egy kis főzőlevet. 10 perc alatt összefőzöm.
Korianderrel és lime-al tálalom.