Zúza nyárson - haiti recept

zúzanyárs
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg megtisztított csirkezúza
  • 2 teáskanál lime-lé (eredetileg kalamansi leve, de ezt viszonylag nehéz beszerezni Magyarországon)
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 fej fokhagyma finomra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 centi gyömbér lereszelve
  • 1 csilipaprika apróra vágva
  • fél evőkanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 babérlevél
  • 1 dl szóda vagy szénsavas citromos üdítő
  • 12 db bambusznyárs vagy hurkapálcika

Fél órára vízbe áztatom a nyársakat (vagy a kihegyezett hurkapálcákat), hogy ne gyulladjanak meg sütés közben.

Az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe teszem, jól összekeverem, és magas lángon összeforralom. Lejjebb veszem a lángot, és lassú tűzön, lefedve másfél óráig párolom a zúzát, amíg megpuhul.

Kiveszem egy tálra a puha zúzát, és hagyom kihűlni. Kisebb falatokra vágom, nyársakra húzom, és forró grillen megsütöm - 4-4 percig pirítom minden oldalát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!