Vörösborban főtt szív
![vörösboros szív, vörösborban főtt szív, szekszárdi szív](https://cdn.origo.hu/2023/12/WJL5Rax24VT2Ar6XG9pHAqEKQmUqAmmEHU72nxf7NHs/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M4YjBiZjdhNWU1ODRjYzJhMDU0MDNjNzA0MzQ4MDU4.webp)
Elkészítési idő: 60 perc
Alapanyagok:
A hagymát az olajon megpirítom, rászórom a szívcsíkokat, borsozom és megpirítom.
Hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, és ráöntöm a bort. Lefedve alacsony hőfokon harminc percig párolom, majd sózom és hozzáadom a köményt és a fedőt levéve még 10 percig főzöm. (Ha elfőtte a levét, pótolom vörösborral.)
Elkeverem a tejfölt a liszttel és belekeverem a kész raguba.