Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
Négy személyre
A guavamártáshoz
A guavamártáshoz a fűszereket egy vastag falú vasserpenyőben szárazon fél percig pirítom, aztán hozzáadom az olajat és a guavát. Jól összekeverem, felöntöm az ecettel, beleszórom a cukrot, sűrűre főzöm.
A puha vajjal a nagyon finomra vágott fokhagymát, zöldpetrezselymet és a reszelt citromhéjat összekeverem. Rövid időre beteszem a fagyasztóba, hengerekké formázom és a felszúrt csirkemellekbe dugdosom, persze ki-ki úgy csinálja, ahogy akarja. Mint a kijevi csirkemell, csak ezt nem rántjuk, hanem grillen sütjük, majd egy-egy szelet pirítóson, némi csípős-édes-savanyú guavamártással megkoronázva tálaljuk.