Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 5 óra
Alapanyagok:
A belsőségeket megtisztítom, lábasba teszem és annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi őket. Felforralom, majd leöntöm a vizet és frissre cserélem, majd két órán át fűzöm. Amikor megfőtt, leszűröm, ledarálom a belsőségeket, a gyomor kivételével.
A ledarált masszához adom a többi hozzávalót, kivéve a gyomrot, majd jól összekeverem.
Betöltöm a gyomorba a keveréket - mivel itthon nehéz birkagyomorhoz jutni, bélbe vagy hólyagba töltöm. A gyomrot jó erősen összevarrom, hogy ne robbanjon szét főzés közben.
A megtöltött gyomrot ismét felteszem főzni, annyi vízben, amennyi éppen ellepi és 3 órán keresztül, fedő nélkül főzöm, ha szükséges, pótolom az elfőtt vizet.
A tölteléket a gyomorból/bélből/hólyagból kikanalazva tálalom.