A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Narancsos profiterol

narancsos profiterol
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó 3 óra

Alapanyagok:

  • 4 tojás sárgája
  • fél liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 2 narancs lereszelt héja és leve
  • 2 citrom lereszelt héja és leve
  • egy adag égetett tészta

4 dl tejet egy narancs héjával felforralok, a tojássárgákat csomómentesre keverem a liszttel és a félretett, 1 dl hideg tejjel. A meleg tejet folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntöm, és visszateszem a lábosba, majd a tűzön kevergetve besűrítem, hozzáadom a vajat, és hagyom kihűlni a krémet. A narancshéjat, citromhéjat, a narancs- és citromlevet sűrű sziruppá forralom a cukorral. A tejszínt kemény habbá verem, és a sziruppal együtt a krémhez forgatom. A fánkokat félbe vágom, egy üvegtálat kirakok velük, ráhalmozok annyi krémet, hogy belepje, majd újabb adag tésztát rétegzek rá és megint egy adag krémet, míg az anyagok el nem fogynak. Lehet képviselőfánk formájában is tálalni, akkor levágom a tészta tetejét, megtöltöm a krémmel, és befedem a levágott tésztával. Letakarva minimum két órára behűtöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!