Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
4 dl tejet egy narancs héjával felforralok, a tojássárgákat csomómentesre keverem a liszttel és a félretett, 1 dl hideg tejjel. A meleg tejet folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntöm, és visszateszem a lábosba, majd a tűzön kevergetve besűrítem, hozzáadom a vajat, és hagyom kihűlni a krémet. A narancshéjat, citromhéjat, a narancs- és citromlevet sűrű sziruppá forralom a cukorral. A tejszínt kemény habbá verem, és a sziruppal együtt a krémhez forgatom. A fánkokat félbe vágom, egy üvegtálat kirakok velük, ráhalmozok annyi krémet, hogy belepje, majd újabb adag tésztát rétegzek rá és megint egy adag krémet, míg az anyagok el nem fogynak. Lehet képviselőfánk formájában is tálalni, akkor levágom a tészta tetejét, megtöltöm a krémmel, és befedem a levágott tésztával. Letakarva minimum két órára behűtöm.