Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A bevonathoz:
A vajat krémesre keverem a cukorral, a csokoládét gőz fölött megolvasztom, és a vajhoz adom. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáit, és egynemű masszává keverem. Beleforgatom a mandulát és a lisztet. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd 3-4 részletben óvatosan a masszához forgatom. 18 vagy 22 centiméteres, sütőpapírral bélelt vagy alaposan kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm. Nem baj, ha kicsit lágy marad a közepe. Mikor kihűlt, félbevágom, megkenem baracklekvárral. Gőz felett felolvasztok 5 dkg csokoládét, hozzákeverek egy evőkanál vajat. Bevonom vele a tortát, és a hűtőben hagyom megdermedni. Ha késznek látom, megismétlem a műveletet.