Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
A húst a sárgarépa, a hagyma és az apró kockára vágott füstölt hús társaságában körülbelül húsz percig sütögetjük, gyakran megforgatva. Felöntjük a borral és az alaplével, beletesszük a fűszercsokrot, majd lefedjük és berakjuk a száznyolcvan fokos sütőbe. Háromnegyed óra eltel¬tével hozzátesszük a fokhagymát és további fél óráig sütjük, illetve amíg a hús kellőképp megpuhul. Akkor kivesszük a húst, levét beforraljuk, hozzátesszük a lisztes vajat, ezzel addig főzzük tovább, amíg a kívánt sűrűség elő nem áll. Közben leszedjük a húsról a kötelékeket, szeleteljük és tálra rendezzük a pecsenyét, leöntjük a kész mártással, végül az olajbogyóval körbe¬rakjuk.