Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A kekszalaphoz:
A piskótához:
A csokoládés-meggyes réteghez:
A főzött csokoládékrémhez:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
A piskótához a csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztom, a tojásokat szétválasztom, a sárgákat elkeverem a cukorral, csokoládéval és a liszttel, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd sütőpapírral kibélelt, 18-20 centiméteres, kapcsos tortaformában három egyenlő részletben, darabonként 10 perc alatt 180 fokos sütőben megsütöm, a lapokat félreteszem.
A kekszalaphoz a kekszet ledarálom vagy zacskóba téve, sodrófával porrá zúzom, majd elkeverem az olvasztott vajjal, és a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodom. A hűtőbe teszem.
A csokoládés réteghez felolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a vajat.
A kekszalapos tortaformát kiveszem a hűtőből, megkenem a baracklekvárral, és ráhelyezem az első piskótalapot. Erre rácsorgatom a csokoládét, megrakom meggyszemekkel, és ráhelyezem a következő piskótalapot.
Megfőzöm a krémet: a tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett a cukorral kikevert tojássárgákhoz öntöm, majd az egészet visszaöntöm a lábosba, és közepes lángon sűrűre főzöm, közben folyton kevergetem, és nem hagyom felforrni. Belekeverem az apróra vágott csokoládét, majd a feloldott zselatint. A krémet a tortára öntöm úgy, hogy a kapcsos forma keretét is fennhagyom, majd az egészet a hűtőbe teszem.
Amikor megdermedt, az utolsó piskótalapot is a tortára helyezem. A tejszínt kemény habbá verem a pálinkával és a cukorral, hozzáadom a feloldott zselatint, majd ezzel vonom be a tortát. A tetejét meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítem.