Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 5 óra
Alapanyagok:
egy kerek, 6 tojásból sütött piskótalap 5 dkg vajjal kiegészítve
A kihűlt piskótalapnak ujjnyi vastagságban levágom a tetejét és az alját. A középső részt felkockázom, és összekeverem az előzőleg gőz fölött felolvasztott csokoládéval, tejjel, lekvárral, mazsolával, narancshéjjal. Hozzáaöntöm a mazsola alatt maradt rumot is. Ragacsos masszát kell hogy kapjak, ha túl száraz, adok még hozzá narancslevet, tejet vagy lekvárt. A félretett lapokat belülről megkenem lekvárral, az alsóra egyengetem a tölteléket, befedem a felsővel, és egy deszkát helyezek rá. Így pihentetem minimum 4 órán át. A bevonathoz az átszitált porcukrot elkeverem a citrom levével és annyi málnaszörppel, hogy folyékony masszát kapjak. Ezt öntöm a tortára, néhány óra alatt hagyom megdermedni.