Spárga és bárány wokban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 45 perc

Alapanyagok:

  • fél kiló báránycomb (színhús)
  • fél kiló zöldspárga
  • két evőkanál szójamártás
  • három kiskanál étkezési keményítő
  • egy-másfél deci rizsbor vagy kész húsleves (alaplé)
  • egy evőkanál kínai fokhagymás chilimártás
  • egy evőkanál cukor
  • két evőkanál földimogyoró-olaj
  • négy zöldhagyma
  • egy kis darab gyömbér
  • egy-két gerezd finomra vágott fokhagyma
  • két evőkanál pirított szezámmag

A húst a rostokkal párhuzamosan felcsíkozzuk, majd a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágjuk. Éles kés kell hozzá és türelem. Az se árt, ha a csíkokra vágott húst kis időre berakjuk a fagyasztóba, úgy könnyebben szeletelhető. A sikerült megfelelőképp felvagdalnunk, összekeverjük egy evőkanál szójamártással és két kiskanál étkezési keményítővel, félrerakjuk.

A mártáshoz egy kis tálban összekeverjük a rizsbort egy evőkanál szójamártással, egy kiskanál étkezési keményítővel, tetszés szerinti mennyiségű fokhagymás chiliszósszal és cukorral, majd ezt is félretesszük.

Ferdén kétcentis darabokra vágjuk a zöldhagymát, a gyömbért hámozzuk és lereszeljük.

Olajat forrósítunk a wokban, két percig kevergetjük rajta a húst, majd lyukas kanállal kiszedjük. További olajat öntünk a wokba, beleszórjuk a zöldhagymát, a gyömbért és a fokhagymát, mérsékelt láng fölött fél percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kétcentis darabokra vágott spárgát, további fél-egy percig kevergetjük, majd beleöntjük a mártást. Újabb egypercnyi kevergetés eredményeképp a mártás besűrűsödik, a spárga élénkzöld lesz és kissé ropogós. Hozzáadjuk a félretett húst, megszórjuk a szezámmaggal és tálaljuk. Mellé sima főtt rizst vagy rizstésztát adunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!