Elkészítési idő: 20 perc
Alapanyagok:
Ennek az ételnek az alapanyaga a Bassano del Grappában termő fehér spárga, amit Itália-szerte igen nagy becsben tartanak. Lényegében ugyanaz, mint amit a magyar piacokon árulnak, csak jobb.
A spárgát a szokásos módon tisztítjuk, a szárakat egyenlő hosszúra vágjuk, nyalábba kötjük és egy nagy fazékba lógatva félpuhára főzzük. Kiszedjük, lehűtjük, a hegyeket levágjuk és félretesszük, a többit felkarikázzuk. Egy (optimális esetben ónozott rézből való) serpenyőben a három evőkanál olívaolaj és öt deka vaj keverékén megdinszteljük a hagymát, hozzátesszük a felkarikázott spárgát, majd a rizst; jól összekeverjük, majd felöntjük a borral. Mikor ez elpárolgott, egy-egy kevés alaplét aláöntögetve készre pároljuk. A végén belekeverünk tíz deka vajat és tizenkét deka frissen reszelt parmezánt vagy granát, tálra rakjuk, a tetején elosztjuk a spárgahegyeket és megszórjuk zöldpetrezselyemmel.