Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 40 perc
Alapanyagok:
Összetördeljük a fehércsokoládét, meglocsoljuk egy evőkanál tejszínnel, vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínből egy kanálnyit félreteszünk, avval fogjuk megkenni a tésztát, a többit kemény habbá verjük. Szétválasztunk két tojást, a fehérjékből egy csipetnyi sóval szintén habot verünk. A két sárgáját folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a felolvadt fehér csokoládéhoz, utána óvatosan belekeverjük a tojáshabot, végül a tejszínhabot is. Négy órára a hőtőbe rakjuk.
Tálalás előtt egy órával az eperszemeket félbevagdaljuk, meglocsoljuk a narancslikőrrel és állni hagyjuk. Fogunk egy 22-24 centis átmérőjű formát, kibéleljük sütőpapírral, majd pedig a leveles tésztával, a kilógó részeket értelemszerűen levagdalva. A megmaradt egy tojást az egy evőkanál tejszínhabbal felverjük és megkenjük vele a tésztát. Most a megkent tésztaburkot béleljük ki sütőpapírral, száraz babbal teleöntjük, hogy megálljon, majd kétszáz fokos sütőben körülbelül húsz perc alatt megsütjük. Ha kész, kiöntjük a babot, kiszedjük a sütőpapírt, pár perccel később kivesszük a formából a tésztát és hagyjuk kihűlni.
Közvetlenül a fogyasztás előtt habzsákból, csillagcsövön keresztül a tésztaburokba nyomkodjuk a csokoládéhabot. Tetején szétrakjuk az epret, úgy, hogy valami formája legyen. Ha kivit is használunk, vágjuk kisebb darabokra, és osszuk el egyenletesen az eperdarabok között.