Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 1,5 óra
Alapanyagok:
A joghurtkrémhez:
az eperkocsonyához:
Robotgépben finom morzsává őröljük a kekszet, majd egy tálban a nádcukorral és a felolvasztott vajjal összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 22-23 centis tortaformát, a morzsát beleszórjuk, elegyengetjük a forma alján, kanál hátával lenyomkodjuk, végül berakjuk a hűtőbe, minthogy ez a torta sütés nélkül készül.
A joghurtkrémhez a zselatint tíz percig hideg vízben áztatjuk, kiszedjük, kinyomkodjuk. Felforraljuk a négy evőkanál tejet, levesszük a tűzről, folyamatos kevergetéssel feloldjuk benne a zselatint, hűlni hagyjuk. Kemény habot verünk a tejszínből, hozzákeverjük először a joghurtot, utána a zselatinos tejet. Iparkodunk a habot nem összetörni. Ha kész, kivesszük a hűtőből a tortaformát, a krémet beleöntjük, elegyengetjük, visszarakjuk.
Elkészítjük az eperkocsonyát. Felforralunk egy deci vizet, hozzáadjuk a négy lap zselatint, amit ugyanúgy hideg vízbe áztattunk, mint előzőleg a joghurtkrémhez valót, gondosan elkeverjük, hűlni hagyjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és a két evőkanál citromlével együtt robotgépben pépesítjük. Tálba szűrjük, hozzákeverjük a zselatinoldatot. Kivesszük a formát a hűtőből, az epres masszát a joghurtkrémre öntjük, legalább két órára visszarakjuk.
A három evőkanál - lehetőleg nem darabos, hanem sima - eperlekvárt egy evőkanál vízzel állandóan kevergetve felmelegítjük, elkenjük a hűtőből kivett torta tetején, majd az egészet megpakoljuk málnával, áfonyával és eperdarabokkal. Tortazselé nem jön rá, a gyümölcsök a maguk üdeségével mutatják magukat. Azonnal fogyasztható.