Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 4 óra
Alapanyagok egy 22 cm átmérőjű tortához
A krémhez:
A piskótából 4 egyenlő méretű lapot sütök. A tojássárgáját kikeverem a cukorral. A 2 dl tejszínt a vaníliarúddal felmelegítem, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntöm, a vanília magjait is belekaparom. A keveréket alacsony lángon vagy gőz fölött, folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzöm. Amikor besűrűsödött, lehúzom a lángról, de tovább keverem egészen addig, míg ki nem hűl.
A 4 dl tejszínt kemény habbá verem, és összekeverem a teljesen kihűlt krémmel, valamint a mazsolával, gyümölccsel és a feloldott zselatinnal. A tortaforma aljába öntök egy réteget a krémből, erre teszem az első piskótalapot. Ezt ismét krém követi, majd megint piskóta, a tetejét is krémmel vonom be. Minimum 3 órára behűtöm, tálalás előtt a maradék tejszínhabbal és mazsolával díszítem.