Az ötlet nem feltétlenül csak a miénk, kedvenc Flying Dogos csapatunk már összekóstolta söreit csokoládés kekszekkel, ezért próbáltunk mi is kifejezetten sörkarakterekhez kekszeket készíteni, szerencsére inkább több, mint kevesebb sikerrel.
A könnyű kukorica és a még könnyebb lágerek
A kifejezettem kukoricás - például Rizmajer - vagy a nagyon könnyű sörök - például Coronita - nem sokat bírnak, cserébe az édeskés kukorica jól bírja a citromot és a kevés csilit, így született a csilis sajttorta.
A meggy és a kakukkfű
Őrült divatjuk lett a meggyes söröknek, a közismert Kriek mellett két magyar főzde, a Békésszentandrási és a Stari is készít ilyen sört, ezek általában édesek és savanyúak a meggy erőteljes karakterével, amihez remekül megy a kakukkfű. A vanília pedig még jobban, és az édesség ellensúlyozására sós is a kekszünk.
A szent IPA
A sokszor bodzás, mangós és narancsos, de mindig megdöbbentően trópusi gyümölcsös amerikai komló veszettül jól bírja a rozmaringot és a mentát, ezért kapott tőlünk egy rozmaringos kekszet, amit opcionálisan mentás eperrel lehet kiegészíteni, de nem muszáj.
Rozmaringos keksz recept.
Keserű sötétség
A stoutok, ale-ek sokszor mutatnak kávés, csokoládés jegyeket. Minél erősebb ez a kávés karakter, annál inkább kiált a sör valami édes és friss után, ami már-már hagyományosan az ánizs. Így kapták ezek a sörök az ánizsos kekszet, ami egy sima eszpresszó mellé is eszményi kísérő.
A csoki és a narancs
Kifejezetten az erősen komlózott Keserű Mézhez készítettük a csokis-narancsos kekszet, mert a rengeteg komlóhoz jól illik egy édes tejcsokoládé és a narancshéj kesernyéssége, nagyon jól kiegészítik egymást, ezt akár bolti csokoládés kekszekkel is érdemes eljátszani.