Citromos-ecetes karfiol
![Pickle, citromos karfiol, savanyúság](https://cdn.origo.hu/2023/12/ngcoVJ55drZDe1ja7keBs8IQpELJ8uXclWJII02QJP4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc0YWEzMTFjMGZlYjQ3NzQ5NzE3N2IxNWJhZGIyY2Jm.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 hét
Alapanyagok:
Az ecetet felforralom a vízzel és a borssal, beledobom a karfiolt, és hagyom újra felforrni. Egy befőttesüveg aljára helyezem a citromkarikák felét, a fokhagymát, rátöltöm a karfiolt és az ecetes forró levet. Befedem citrommal, teljesen felöntöm a lével, és hűtőszekrényben tárolom. Egy hét érés után van készen, de ha többet áll, jobb. Csak hűtőben tárolható pár hétig.