Édes hamburgeruborka

Pickle, uborka, savanyúság
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 hét
Alapanyagok:

  • 1 kg eltenni való uborka megmosva és 7 mm vastagra szeletelve
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 kis fej ezüsthagyma finomra vágva
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál egész fehér bors
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl 5%-os almaecet
  • 3 evőkanál só
  • 20 dkg cukor

A hagymát, uborkát és kaprot egy üvegbe rétegezem. Az ecetet, vizet, sót, cukrot és fűszereket felforralom. Ráöntöm az uborkára, lezárom, egy hétig hűtőszekrényben érlelem, majd pár napon belül elfogyasztom. Édes, de egy érlelt, komolyabb húshoz jól illik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!