Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc
Alapanyagok
az öntethez:
a csípős-édes mandulához:
a fűszerkeverékhez:
Mindenekelőtt összekeverem a fűszerkeverék hozzávalóit, az eredményt félreteszem. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a mandulát (vagy azt az olajos magot, amit épp használok), megszórom a cukorral és kevergetve karamellizálom. Ha kész, kiszedem, beleforgatom a fűszerkeverékbe, majd sütőpapírra rakva hagyom kihűlni.
Közben egy tálban a spenótot, az elmorzsolt gorgonzolát és a felszeletelt lila hagymát összekeverem.
Az öntethez összeturmixolom a ribizlikocsonyát és az ecetet, közben az olajat folyamatosan öntve hozzá; ha kész, sózom és borsozom, majd rálocsolom a salátára. Tálaláskor megszórom a csípős-édes mandulával vagy akármivel.
Önmagában is tartalmas előétel, de valamilyen hideg sülttel kiegészítve könnyű főételnek is elmegy.