Agyagban sütöttük meg a halat, mert ennél vagányabb technológiát régen hallottunk, pedig olvasunk eleget minden modern hülyeségről, csak az egyik se hat meg minket ennyire. Hal, sár, tűz és készen vagyunk.
"A kifogott keszeget, kárászt kibelezték, de nem pikkelyezték le. A halakat kivül-belül sózták, paprikázták, majd betekerték sárral kevert fűszálakkal. Beledobták a parázsba, majd egyszer-egyszer megforgatták. Mikor kérgesre sült, akkor kipiszkálták és egy nagyobb kővel csapást mértek rá. A kemény kéreg kettétört és kibukkant belőle az illatozó halhús. A pikkelyek az agyagkéreghez tapadtak."
Keszeg, kárász nem volt, ezért hasonlóan erős bőrű, erős pikkelyű tengeri süllőt használtunk. Ezt a sárral kevert fűszálat nem tudtuk elképzelni arányok nélkül, ezért agyagos sarat kevertünk ki kevés vízzel, jó lesz az. Jó is lett, ha már tüzelnek egy bogrács, vagy grill alatt, érdemes kipróbálni.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!