Amikor bográcsoznak a húsevők, a vegák a parázsba hanyagul bedobált zöldségekkel lerabolhatják az egész bulit. De melyek azok a zöldségek, amiket alufólia nélkül, tehát sokkal füstösebbre, finomabbra lehet sütni a tűzbe rakva?
Az alaplogika az volt, hogy legyen vastag héjú, és testes, húsos az alapanyag, hiszen mindenképpen meg kell majd hámozni és a hosszan tartó, nehezen szabályozható hőmérséklet a vékony terményt szénné égeti, vagy kiszárítja. Így raktunk padlizsánt, bébicéklát, kukoricát csuhéstul és paprikát a tűzbe. Pontosabban a parázsba, ahol két órát voltak.
Az alufólia pedig nem akkora okosság, mint gondolnák, hiszen felületén keresztül se ki, se be nem megy semmi, tehát kisérletünk nem puszta hiábavalóság.
Amit nagyon sajnálunk, hogy a banánt nem próbáltuk ki, önök feltétlenül tegyék meg, legközelebb mi is rámegyünk, hiszen azzal rögtön megoldódik egy bográcsozás, grillezés desszertje is.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!