A bogrács nem kemence. De mi azt akartuk, hogy az legyen, és kész. A végeredmény simán rávert a hazai pizzakínálat nagy részére, tehát jó pizzát nyilván nem lehet bográcsban sütni, de hivatalos keretek között sütnek ennél sokkal rosszabbat kemencében, vagy sütőben is. Itthon.
Végig és fedő alatt és csutkára tekert lángon dolgoztunk, (gázégővel) ami lobogó tűzbe lógatott bográcsnak felelhet meg.
Az első pizzát kb. 3 miliméteresre nyújtottuk és lazán, csak egy sütőpapíron raktuk a bográcskemencébe. Hiba volt.
A másodiknál már nem csak egy sütőpapíron, hanem egy tortaforma alján raktuk be az ismét 3 miliméteresre nyújtott pizzát. 9 percig sült, és a bogrács aljába raktunk vizet is alá.
Ez szuper lett volna, ha a tészta vékonyabb. Bár a vastag tészta híveinek éppen jó lett volna.
A harmadik kisérletnél viszont túlzásba estünk, és kb. 1 mm vastag tészta készült.
A sütési feltételek viszont azonosak voltak, így a végeredmény bár túl vékony, de jó lett.
Tehát, van élet a bográcsban a pörköltön túl, és ha pizzában gondolkoznak, az alábbi szabályokat tartsák be.:
És itt a linken találhatnak egy receptet pizzatésztára.