A kókusz és a csokoládé együtt nagyon jó: a kesernyés csokoládé és az édeskés, aromás kókusz kiegészítik egymást, nem hiába az egyik (ha nem a) legnépszerűbb kókuszos édesség a Bounty. Annyira, hogyha házilag szeretnénk elkészíteni, segítségünkre lesz az internet és a megannyi receptkereső, ahol rengeteg lehetőség és variáció közül választhatunk.
A “bounty szelet” kifejezésre 74 ezer találat jött fel, ennek fejében a kókuszos kevert piskótától, a hamis bountyn keresztül, a vaníliakrémes verzióig és a házi csokoládészeletig mindent megkapunk, a szétzselatinozott, ragacsos, csúszós krémekkel együtt. Mi nem ezt kerestük.
Mert annyira egyszerű az egész, hogy teljesen felesleges bonyolult rétegekkel, krémmekkel, többféle piskótával nehezíteni a dolgunkat, csak hagyjuk meg azt, ami fontos: csokoládé és kókusz. Így készítettünk egy kókuszos kakaós piskótát, egy kókuszkrémet, majd bevontuk csokoládéval. Ha a piskótát elhagyják, akkor a kiterített, kifagyasztott krémet szeleteljék fel, mártsák csokoládéba és íme a Bounty szelet.
Egy jótanács: bár macerás és bizony munkával jár, a frissen reszelt kókuszhús új szintre emeli a dolgokat, megéri kipróbálni, mert sokkal intenzívebb lesz tőle a krém íze.
Bounty torta házilag
Elkészítési idő: nett 25 perc, bruttó 1,5 óra
Alapanyagok (6 szeletes tortához):
a piskótához:
a töltelékhez:
a bevonathoz:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét a cukorral habbá verem, a sárgáját fehéredésig kihabosítom, a szárazanyagokat összeforgatom. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatom, végül fokozatosan beleszórom a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tejszínt felforralom a vaníliával, hozzáadom a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forralom, folyamatosan kevergetve. Nem kell hozzá semmilyen kötőanyag, a kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető. Ha mégis túl folyékonynak tűnik, 1 teáskanál kókuszliszttel lehet sűríteni. A krémet a piskótára simítom és amikor kihűlt, fél órára fagyasztóba teszem.
A bevonathoz a tejszínt felforralom, ráöntöm az apróra tört csokoládéra és simára keverem. A formából kivágott tortára simítom, hagyom, hogy megdermedjen és már szeletelhető is, öröm, boldogság.