A díjazott párlatok részletes listáját a Destillata.at oldalán találja, a legtöbb magyar érmet, és ezzel a nemzeti győztes címet az Agárdi Pálinkafőzde hozta el.
Az év pálinkamestere díjat a tiroli Bernhard Leitner nyerte, az ezüst és bronzmedált is osztrák indulók kapták.
A Destillata nem pálinka, hanem párlatverseny. Így indulhatnak és indulnak grappák, gabonaalapú tömények, és likőrök -magyar aranyérmes is van közöttük- is.
A hozzáadott cukortól mentes termékek a Destillata Classic, a cukrozottak a Destillata Special kategóriában indulnak, a hordóban érlelés engedélyezett.
A 20 pontos értékelési rendszerben 14-15 pont kell a bronz, 16-17 az ezüst és minimum 18 az arany minősítéshez. A Destillata az eredményhirdetés után szúrópróbaszerűen ellenőrizheti a díjazott termékeket.